• Пт. Гру 3rd, 2021

Запорізька Єпархія ПЦУ

Кафедральний Собор Святої Трійці Православної Церкви України

НЕДІЛЛЯ 18 ПІСЛЯ П’ЯТИДЕСЯТНИЦІ

Жов 24, 2021

Сьогодні 25 жовтня 2021 року Преосвященний Фотій єпископ Запорізький і Мелітопольський звершив божественну літургію у кафедральному соборі Святої Троїці.

Його преосвященству співслужили духовенство храму.

При воскресінні єдиного сина Наїнської вдови, ми бачимо безліч людей які співчували. Вони йшли і плакали, і підтримували вдовицю, яка ще й втратила сина. Але на цьому все й обмежувалось. Нікому ця жінка була не потрібна. Раніше ніяких пенсій не існувало, і якщо вже ти не маєш дітей, особливо це стосується хлопців, то на старості років, ти в дуже скрутному положенні. І дійсно сльози матері були не тільки від того що син помер, але й від того що вона фактично приречена на старості. Сьогодні коли ми читаємо про воскресіння цього хлопця, нам тяжко співставити себе і ці події. Перебуваючи в нашій країні, де ми часто відправляємо в смітник і їжу і речі. Тоді таке уявити було не можливо. Але Христос бачачи які можуть бути переміни в її серці, і якою наукою для нас з вами це може слугувати, воскрешає хлопця. Як той що має владу. Як володар смерті. Яким Він власне і є. Якщо ми думаємо що володар смерті не може поступити і  з нашою душею так само як і з хлопцем і з вдовицею – ми ще не християни. Християнами до речі тоді ще не були навіть апостоли. Вони бачили не тільки це воскресіння. Але все одно просили сісти як праворуч, так і ліворуч у царстві. Не будьмо такими-ж сліпими як апостоли до зішестя Духа. А прагнім робити своє серце таким, щоб коли побачимо можливість послужити Богу, обов’язково нею скористатись.